Giro | Opvallend: rozetruidrager Juan Pedro Lopez ging fietsen om af te vallen als voetballer

Weer een bijzonder verhaal van hoe iemand in het wielrennen is terechtgekomen...

juan pedro lopez

In geen enkele sport zijn zoveel mensen actief die eerst aan een andere sport deden op hoog niveau. Eerder deze week maakte bijvoorbeeld olympisch kampioene Carlijn Achtereekte nog bekend dat ze de overstap maakt van schaatsen naar wielrennen.

Het verhaal van de revaliderende schansspringer Primoz Roglic die wielrenner werd, is inmiddels ook bij iedere wielerliefhebber bekend, maar de huidige rozetruidrager Juan Pedro Lopez is ook op een bijzondere manier begonnen met fietsen, zo meldt het Nieuwsblad.

De 24-jarige Spanjaard was voetballer, maar papa Lopez vond hem iets te veel kilootjes meedragen op het veld. "Ik woog 10 kilo meer dan nu en mijn vader had een fiets. Hij spoorde me aan om het eens te proberen en zo wat af te vallen en zo zit ik hier nu met die roze trui", lacht de Spanjaard.

Lopez rijdt sinds 2019 - eerst als stagiair - voor Trek-Segafredo. De roze trui in de Giro en tweede plek in de etappe is z'n beste prestatie tot zover. Maar talentvol is hij zeker, want hij werd bijvoorbeeld ook tweede in het jongerenklassement van de Ronde van Baskenland dit seizoen, achter Remco Evenepoel.