Waarom Juan Pedro Lopez (bijna) liever de Ronde van de Alpen wint dan Giro of Tour: 'Betis!'

Juan Pedro Lopez won gisteren het eindklassement van de Tour of the Alps. Hij was helemaal door het dolle heen en had daar een speciale reden voor...

juan pedro lopez in groene trui

Juan Pedro Lopez is een fijne renner en een fijn mens. Op de fiets koerst hij altijd aanvalslustig, maar heeft hij ook oog voor zijn collega's. Zo pakte de 26-jarige Spanjaard in de Tour of the Alps nog een bidon aan voor Michael Storer toen hij zag dat de Australiër die zelf niet kon aanpakken van zijn collega.

Voorbereidingskoers?

Presteren deed Lopez ook in de Ronde van de Alpen. Wat heet! Hij won de voorbereidingskoers op de Giro de afgelopen week door in het algemeen klassement Ben O'Connor en Antonio Tiberie voor te blijven.

Voorbereidingskoers? De blijdschap van Lopez ziend moeten we dat misschien toch anders zien. De Andalusiër zal straks ook de Giro rijden - de koers waarin hij al eens een poos in het roze reed - maar was maar wat in zijn nopjes met de eindzege in de etappekoers in de Alpen.

Groen!

Dat heeft natuurlijk met z'n goede vorm te maken en dat het sowieso altijd mooi is om te winnen, maar toch vooral met de kleur van de leiderstrui die Lopeze mee naar huis mag nemen en waar hij een paar dagen in rondreed.

Die is namelijk groen met wat witte accenten. En laten dat nu net de kleuren zijn van zijn favoriete voetbalclub: Betis Sevillia. Inderdaad, niet de grootste club van de stad, simpelweg Sevilla, maar Real Betis, de club waar bijvoorbeeld Rafael van der Vaart nog eens een blauwe maandag voor speelde.

Lopez is helemaal verzot van de club. Onderstaande beelden zeggen genoeg. Op de persconferentie na afloop hield hij een balletjes hoog en riep hij na afloop daarvan luid 'Betis!'

Via de site van zijn ploeg liet hij weten dat hij genoten had van zijn dagen in het groen. "Ik ben superblij! Met het team hebben we heel hard gewerkt op trainingskamp in Tenerife. Na m'n val waren het een paar zware maanden, ik heb mezelf hier al verrast. Het is extra leuk omdat groen de kleur is van Real Betis, mijn club!"

Giro

Het groen was in de Giro jarenlang de kleur voor de trui van de beste klimmer - inmiddels is die trui blauw. Daar zou Lopez in deze vorm best eens een gooi naar kunnen doen, want vanaf 4 mei rijdt hij de Ronde van Italië.

Bij Lidl-Trek zal de Spanjaard een van de speerpunten zijn. De Amerikaanse ploeg mikt ook op etappezeges met sprinter Jonathan Milan. In Italië zullen we mooie sprints voorgeschoteld krijgen, want ook onder andere Olav Kooij, Tim Merlier en Fabio Jakobsen staan aan de start (al heeft die laatste nog niet zo heel veel laten zien dit seizoen).