Drie op drie voor De Lie: 'Ik verbaas mezelf, maar absoluut geen topfavoriet voor Belgisch kampioenschap'

Drie op drie voor De Lie. Een simpel rijm voor een simpele vaststellling: met de Ronde van Limburg scoorde Arnaud drie rozen op een rij. A new star is born. En hij is er zelf over verbaasd.

arnaud de lie

Arnaud De Lie is alomtegenwoordig. Laat eender welk peloton sprinten en de neoprof komt gegarandeerd als eerste over de streep. Daar lijkt het alvast op. Na de Marcel Kint Classic en de Heistse Pijl, rondde de Waal nu een magistrale spurtraid af in de Ronde van Limburg.

Niet dat hij het op schoteltje kreeg aangeboden. Met Cavendish, Merlier, Bennett en Gaviria aan de start kan je niet zeggen dat De Lie moest afrekenen met schooljuffertjes.

De Lie: "Dat klopt. Ik verbaas mezelf wat ik dit seizoen al hebben laten zien. Onverhoopt, onverwacht en fantastisch om mee te maken. Het was een wat warrige spurt, waarbij ik geregeld van wiel veranderde, op zoek naar de beste positie. Op 150 meter trok ik dan door en niemand kwam aan het wiel. Deze aankomst ligt met dan ook bijzonder goed: op een sprint bergop wint de sterkste, en dat was blijkbaar ik vandaag. Danzij mijn ploegmaten, die zich de hele dag voor mij opgeofferd hebben."

Belgische kampioenschap

Met drie overwinningen in evenveel races katapulteert de Lotto Soudal-renner zich naar top van de bookmakerslijstjes wat betreft het Belgisch Kampioenschap. Dat wordt gereden op een vlakker dan vlak parcours in kuststad Middelkerke. Het zal bijzonder moeilijk worden om een massaspurt te ontlopen en dus ik De Lie ook daar de te kloppen man.

De Lie: "Toch maar rustig blijven. Ik moet daar strijden tegen onder meer Van Aert, Merlier en Philipsen. Er komen met andere woorden nog stevige kleppers op mijn pad en daar heb ik alle respect voor. Ik wil absoluut niet beweren dat ik nu de topfavoriet ben voor de Belgische driekleur. Ik heb trouwens nog tijd genoeg om die trui te ambiëren."