Wout van Aert juicht te vroeg in derde etappe Dauphiné: 'Een fout van een rookie, een zege zo weggeven is pijnlijk'

Wout van Aert leek op weg naar zijn tweede dagzege in de Dauphiné. Hij juichte zelfs al, maar in extremis zag hij David Gaudu nog voorbijkomen.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Na afloop deed de kopman van Team Jumbo-Visma zijn verhaal bij Sporza. "Dit was een fout van een rookie, een beginnersfout. Het is zonde, want we hebben de hele dag heel hard gewerkt. Een zege zo weggeven is pijnlijk, want mijn ploeg was supersterk."

De finishfoto deed denken aan Luik-Bastenaken-Luik 2020, toen Julian Alaphilippe te vroeg juichte en Primoz Roglic nog voorbij zag komen. Het is Van Aert nooit eerder gebeurd, vertelde hij. "Ik heb het al vaker gezien bij collega's. Je lacht er dan soms mee, maar nu ben ik zelf de loser."

"Ik heb er geen woorden voor. Ja, dit is denk ik de eerste keer dat me dit overkomt. Of toch in elk geval in zo'n grote koers. Hopelijk gebeurt het me geen tweede keer meer."

Van Aert heeft er geen andere verklaring voor dat het in een vlaag van verstandsverbijstering gebeurde. "Op zo'n hellende aankomst verlies je heel veel snelheid als je juicht. Het gebeurt in een fractie van een seconde. Gaudu kwam van de andere kant. Het is gewoon pijnlijk."

Toch hoeft Van Aert niet lang te treuren, want morgen wacht de tijdrit, waar hij wederom een flinke kans heeft op de dagzege. "Ik hoop goed te herstellen na een veeleisende dag, want we hebben hard moeten jagen op de vlucht. Maar ik heb veel gewerkt aan mijn tijdrit en het wordt interessant om te zien waar ik sta."

Nieuws
  • Cor Vos