Guillaume Martin neemt Rafael Nadal de maat: 'Als een wielrenner hetzelfde had gedaan, zou het direct verboden worden'

De Fransman vindt dat er met twee maten wordt gemeten.

guillaume martin
  • Guillaume Martin Guillaume Martin

Guillaume Martin sloot onlangs de Giro af met een veertiende plek in het algemeen klassement en bereidt zich nu voor op de Tour de France - of misschien is hij tussendoor ook wel bezig met het schrijven van een derde boek.

De renner van Cofidis had sowieso ook nog tijd om afgelopen zondag naar de finale van Roland Garros te kijken en zich na afloop te verbazen over de woorden van winnaar Rafael Nadal.

De Spaanse grootheid en veertienvoudig winnaar van het toernooi zei namelijk dat hij met injecties in z'n linkervoet had gespeeld tegen de (chronische) pijn die hij daarin heeft.

Dat schoot bij Martin in het verkeerde keelgat, zo uitte hij bij de Franse sportkrant L'Equipe. "Als een wielrenner hetzelfde had gedaan, zou het direct verboden worden. Maar zelfs als het niet verboden zou worden, zou iedereen nog over hem heen vallen. En dat lijkt me om verschillende redenen ook logisch", neemt hij Nadal de maat.

Hij vindt het gek dat wielrennen en tennis zo verschillend worden behandeld. "Het is toch redelijk hetzelfde. Allebei zijn het duursporten waarin versnellingen zitten. Bij beide sporten denk ik dat dezelfde producten dus prestatieverhogend kunnen werken. Ik snap niet waarom er in dit geval verschillende regelgeving is."