Mathieu van der Poel is weer in training... op de mountainbike

Na de Giro heeft Mathieu van der Poel de fiets er weer bijgepakt, maar wel een andere fiets...

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Na een Giro waarin Mathieu van der Poel een rit won, het roze droeg, zich flink uitleefde in de bergritten als vroege vluchter en een pizza met ananas at, is het volgende grote doel van de kopman van Alpecin-Fenix de Tour de France.

Na een dikke week rust met twee heel rustige rondjes thuis in België is MVDP nu weer begonnen met écht trainen. Daarvoor gaat hij in principe op hoogtestage naar Livigno (in de buurt van de Stelvio), maar hij lijkt een tussenstop te maken in het Italiaanse deel van Zwitserland.

Daar reed Van der Poel gisteren een 87 kilometer lange rit, met meer dan 2700 hoogtemeters, op de... mountainbike. Hij gaf eerder aan dit seizoen niet in wedstrijdverband actief te zullen zijn op die fiets, maar een training op de dikke banden kan wel even.

Hieronder zie je de Strava-activiteit van Van der Poel en wat foto's die hij onderweg maakte.

De rit plus een uitzicht op het Meer van Lugano. | Beeld: Strava Mathieu van der Poel
Een single track over een bergkam. | Beeld: Strtava Mathieu van der Poel
Er zijn slechtere uitzichten op je werk... | Beeld: Strava Mathieu van der Poel

Zoals je ziet, reed Van der Poel in het rondje een behoorlijk uitdagend parkoers. Met name de passage op de onderste foto is geen kattepis.

Van der Poel staat op 2 juli aan de start van de Tour de France in Kopenhagen, waar sowieso één rit op zijn maat is. In Frankrijk zal hij ook zeer geïnteresseerd zijn in de kasseienrit die op het programma staat in de eerste week. Van der Poel zal niet actief zijn op het NK in Drenthe.