Man bouwt state-of-the-art racefiets helemaal zelf en hij is van... hout!

Een wel heel bijzondere fiets!

houten racefiets

De materiaalrevolutie in de wielerwereld gaat razendsnel. Als je de fietsen die nu in het profpeloton worden gebruikt, vergelijkt met die van pak 'm beet vijf jaar geleden is het al een wereld van verschil. Lichter, licht, lichtst. Carbon, carbonner, carbonst.

De Australiër Mark Kelly en zijn bedrijfje Lyrebird Cycles vonden dat het anders kon. Op de Handmade Bicycle Show die vorige week in Melbourne was, worden - zoals de naam al doet vermoeden - alleen maar handgemaakte, unieke fietsen geshowd.

Die van Kelly viel er op, want hij was helemaal van Australisch hardhout gemaakt. Of nou ja, een mix van carbon en hardhout, want hij moet ook wel een beetje stevig zijn natuurlijk. Wij vinden het een pracht van een fiets!

Op de onderste foto zie je de fiets in aanbouw. Deze foto is van het Instagram-account van de fietsenbouwer zelf. Als jij zelf ook een bijzondere fiets in elkaar hebt 'geknutseld' horen we het graag op redactie@wielerrevue.nl. Wellicht kunnen we er dan een mooi artikel over maken!

Pelotonpraat
  • Instagram