Tour de Suisse | Peter Sagan wint eindelijk weer: 'De laatste maanden dacht ik: wat is er met me aan de hand?'

Peter Sagan spurtte in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland naar de overwinning. Zijn eerste zege sinds september 2021.

Sagan
  • Peter Sagan Peter Sagan

Toen hij over de streep kwam, zag je duidelijk de opluchting van hem afstralen. "Ik ben heel blij. Het voelt echt geweldig en ik wil mijn ploeggenoten en de hele omkadering bij TotalEnergies bedanken. Ze hebben echt geweldig werk geleverd", vertelde hij na afloop in het flashinterview.

Zijn ploeg kopte op Twitter al: 'The King is back.' Zelf houdt Sagan nog een slag om de arm. "Ik hoop het, maar het is niet makkelijk geweest de laatste vier à vijf maanden. Na zo'n langere periode zonder koers is het moeilijk om terug te keren. Ik heb tenslotte drie maanden niet gekoerst door ziektes, enzo. Ik dacht toen bij mezelf: wat is er met me aan de hand?"

Ondanks dat Sagan eindelijk weer wist te winnen, kon hij de eerste twee dagen niet mee met de besten. Die etappes waren weliswaar lastig, maar de Sagan van vroeger had daar wel iets kunnen uitrichten. Wat deze zege betekent voor de Tour de France vindt Sagan nog moeilijk te zeggen."Ik weet het eigenlijk niet. Natuurlijk is het mooi om te winnen, maar richting de Tour de France hoop ik nog verder te groeien."