Video | Genant! Engelse commentatoren hebben bij eerbetoon Chris Anker Sørensen geen idee wie het is

Poeh, dit is wel erg zeg. Tenenkrommend om dit prachtige eerbetoon zo verkracht te zien worden.

De Touretappe van gisteren van Roskilde naar Nyborg was een groot Deens volksfeest, maar er waren ook een paar emotionele momenten waarin de vorig jaar tijdens het WK in Leuven om het leven gekomen oud-renner en tv-commentator Chris Anker Sørensen werd herdacht.

Één moment waarop dat gebeurde was bij een megagrote beeltenis van de betreurde Deen op een voetbalveld dat door de regie fraai vanuit de helikopter in beeld werd genomen, zoals in de afbeelding hierboven te zien.

In het filmpje hieronder zie je 'm ook in beeld komen, maar hebben de Britse commentatoren geen idee waarom de afbeelding met #forchris in beeld is. Behoorlijk genant!

Als ze hun werk hadden gedaan en zich hadden voorbereid - of gewoon niet onder een steen hadden geleefd - dan zouden ze verteld hebben dat dit fraaie eerbetoon werd gemaakt door een Deense stichting.

Die stichting zamelde geld in voor de familie van Chris Anker Sørensen, maar doet dat ook vooral voor andere kinderen die (één van) hun ouders hebben verloren. Van dat geld krijgen de kinderen bijvoorbeeld psychologische hulp. Chris Anker Sørensen was bij leven al ambassadeur van de stichting.

Tour de France
  • Het grote eerbetoon aan Chris Anker Sørensen. | Beeld: Twitter Dennis Korsbaek Praest