Tour | Fabio Jakobsen dankt 85-jarige wonderdokter Cor: 'Hij kreeg mijn spieren weer aan de praat'

Fabio Jakobsen dankte uiteraard zijn familie en ploeg na z'n emotionele Touretappezege van gisteren, maar ook Cor. Dit is het verhaal achter die 'wonderdokter'.

Tour de France 2022 stage 2

Het verhaal van Fabio Jakobsen en zijn fenomenale comeback na z'n horrorcrash in Polen hoeft niet opnieuw verteld te worden. Maar het verhaal van zijn wonderdokter Cor moet wel over het voetlicht gebracht worden.

Dat vond ook Jakobsen zelf, want na zijn ritzege in de eerste rit in lijn van de Tour naar Nyborg lichtte de sprinter van QuickStep-Alpha Vinyl die eruit - naast dankwoorden aan ploeg en familie.

Het Nieuwsblad tekende na afloop op de persconferentie het verhaal van Jakobsen over die 85-jarige wonderdokter Cor van Wanrooij op. De 25-jarige Nederlander heeft naar eigen zeggen veel aan hem te danken.

"Hij maakt deel uit van de medische staf die mij er bovenop heeft geholpen. Eerst hebben ze na die verschrikkelijke crash van mij weer iemand gemaakt die normaal kon leven, vervolgens hebben ze van mij weer een wielrenner gemaakt, en nu ben ik opnieuw een topsprinter. En daarvoor ben ik met name Cor dankbaar."

Jakobsen legt uit waarom. "Cor is mijn osteopaat thuis. Hij heeft mij misschien niet mijn tanden teruggegeven, maar hij heeft wel mijn lichaam opnieuw soepel gemaakt, mijn spieren aan de praat gekregen. De impact van de crash was zo groot dat sommige spieren niet meer werkten. Hij heeft ervoor gezorgd dat ze gereactiveerd werden. Cor heeft een grote rol gespeeld bij mijn comeback, zelfs al is hij 85 jaar."

Van Wanrooij is een fenomeen in de Nederlandse sportwereld. Ook Sven Kramer en Bauke Mollema zouden van zijn diensten gebruik hebben gemaakt.

Tour de France
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022