Tour | Sagan wijst met vinger naar Van Aert: 'Blij dat ik nog heel ben'

Dat wijzen en vloeken van Sagan, het riep een hoop vragen op na afloop van de derde etappe in de Tour. De Slowaak legt uit...

Tour de France 2022 stage 3

Gisteren werd Peter Sagan nog geviseerd omdat hij in de sprint een paar beuken aan Fabio Jakobsen uitdeelde. Op het randje van het toelaatbare, was het oordeel van de meeste deskundigen.

Na de sprint in de derde etappe van de Tour de France vond de Slowaak dat hem zelf onrecht werd aangedaan, zo werd al tijdens de rit duidelijk toen hij in Sønderborg vingerwijzend en vloekend over de streep de kwam.

Die scheldpartij en het vingertje bleken bedoeld te zijn voor Wout van Aert, die andermaal tweede werd, zo maakte Sagan duidelijk voor de camera's van Eurosport.

"Er is een jury om beslissingen te nemen. Ik ben vooral blij dat ik nog heel ben. Je moet gewoon maar naar de televisie kijken om een oordeel te vellen over de sprint. Ik zat in de juiste positie, maar er ontbrak nog iets", aldus Sagan.

Z'n ploegleider Jean-René Bernaudeau verduidelijkt. "Peter was vooral boos omdat hij de benen had om te winnen. Van Aert heeft hem een beetje ingesloten, hij maakte een kleine fout door het gat langzaam dicht te gooien. Het was op de rand van het toelaatbare."

Tour de France
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022