HomePelotonpraatTour | De mooiste en meest opvallende beelden uit Denemarken: MVDP rost...

Tour | De mooiste en meest opvallende beelden uit Denemarken: MVDP rost bal in zee, Viking Uran en meer

De Tour verlaat Denemarken vandaag. We zetten nog even de mooiste en meest opvallende beelden op een rijtje. Met renners Mathieu van der Poel en Rigoberto Uran in de hoofdrol, maar ook met heeeeeel veel Denen langs de weg (al dan niet met kleren aan...)

De Tourstart in Denemarken zit erop en alhoewel er van de verwachte waaieretappes niks terecht kwam, mogen we toch wel zeggen dat het een enorm succes was. De Denen liepen massaal uit en ook de renners vermaakten zich prima. We lichten er een aantal punten uit.

Drøk, drøkker, drøkst…

Het was dus ontzettend druk langs het parkoers. Bij de Tourstarts in Nederland was er een enorme menigte op de been, maar we moeten het toegeven: de Denen overtoepten. Hieronder zie je wat mooie beelden.

 

Magnus, Magnus, Magnus!

De renner die twee dagen als een gladiator door die mensenzee heenreed, was Magnus Cort. De besnorde Deen van EF Education-EasyPost ging op bollenjacht en zal dat nooit meer vergeten. Hij vermaakte z’n landgenoten op prachtige wijze – en zijn landgenoten juichten hem hartstochtelijk toe!

Nudisten

Druk dus langs de kant van de weg. Dat betekent ook dat er mensen van alle gezindten een kijkje komen kijken bij de Tour. En dus was de plaatselijke nudistenvereniging ook van de partij.

Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022

En uiteraard is er ook nog een fraai achteraanzicht.

Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022

Voetballer MVDP

De mannen van Tour de Tietema brachten tijdens de tourstart in Denemarken niet alleen een gloednieuwe monsterhit uit (samen met rapper Tadej Pogacar..), maar lieten ook de Tourrenners een balletje hooghouden. Hoewel Mathieu van der Poel een blauwe maandag in de jeugd bij Willem II speelde, ging dat niet helemaal volgens plan…

Viking Rigoberto

Bij de start van de derde rit in Denemarken stal Rigoberto Uran de show. Hij kwam als dondergod Thor uit de bus met een vikinghelm op en een grote hamer in z’n handen. Schitterend!

Geschke langs het parkoers?

NOS-analist Marcel Kittel spotte zijn oud-ploeggenoot Simon Geschke langs de weg. De bebaarde renner die tegenwoordig bij Cofidis rijdt, had zich in het geel uitgedost…

Na de reisdag om in Frankrijk te komen trekt de Tourcaravaaan dinsdag door. Dan staat er een pittige etappe van  Duinkerke naar Calais op het programma. Waarschijnlijk gaan de rassprinters daarin hun kunsten niet kunnen vertonen, want vlak voor de finish staat er nog een klimmetje op het menu.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

🎥 Pogacar en Majka gaan totaal viraal met ‘rock, paper, scissors-filmpje’ in koers, Pogi reageert grappig: ‘We zijn beroemd Rafal!’

Het wegseizoen is voorzichtig begonnen, maar Tadej Pogacar hebben we dit seizoen nog niet...

🎥 Peloton in Saudi Tour trekt door zandstorm en dat levert spectaculaire beelden op

De Saudi Tour, die plaats vindt van 30 januari tot 3 februari, trekt in...