Mathieu van der Poel 'niet vooruit te branden': 'Geen idee waarom, maar ik was nog slechter dan gisteren'

Genoeg verhalen na de kasseienrit. Eén ervan is de afwezigheid van Mathieu van der Poel, die in niets op zichzelf lijkt.

Tour de France 2022 stage 5

Heel even liet Van der Poel zich zien op kop van het peloton, maar al snel raakte hij weer achterop. Hij kwam er totaal niet aan te pas. Voor de etappe zei hij al op zoek te zijn naar goede benen, maar in het noorden van Frankrijk heeft hij die niet gevonden.

Hij kwam als 81ste over de meet. "In plaats van beter was ik nog slechter", was zijn reactie na afloop. "Ik ben momenteel geen schim van mezelf en dat is frustrerend. Ik heb geen idee wat de oorzaak daarvan is. Ik zou willen dat ik het wist. Er was ook geen indicatie, maar ik ben momenteel niet vooruit te branden."

De vijfde plek in de openingstijdrit is dan ook vergeten. "Toen voelde ik me ook niet goed. De twee etappes erna waren makkelijk, dus toen viel het niet op. Ik merkte echter al wel dat als er snel werd gereden het voor mij op de limiet was. Vandaag kon ik zelfs niet opschuiven op kasseien, dan wordt het moeilijk."

Giro

Van der Poel blijft hoop houden. Morgen ligt er naar Longwy een rit te wachten die hem goed moet liggen, maar met de benen zoals nu mogen we niet te veel van hem verwachten. "Ik hoop dat het nog komt, want anders wordt het een lange Tour."

"Dit is nog maar mijn derde grote ronde en de Giro was wel goed, maar ook niet uitmuntend. De week voor de Tour begon ik beter te rijden, maar in Livigno op hoogtestage voelde ik het ook niet. Ik haal al een tijdje niet het niveau dat ik wil."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022