Tour | Schachmann boos op Jumbo-Visma: 'Roglic veroorzaakt wéér val, gevaar voor alle renners'

De Duitser van BORA-hansgrohe is niet te spreken over het gedrag van Jumbo-Visma en Primoz Roglic in het bijzonder.

Tour de France 2022 stage 1

Het was gisteren in de Tour-etappe van Binche naar Longwy niet zo'n gekkenhuis als in de kasseienrit een dag eerder, maar - uiteraard - werd er wel weer gevallen. De Duitser Maximilian Schachmann legde voor één van die valpartijen de schuld bij Jumbo-Visma en Primoz Roglic.

Voor de camera van de ARD wond hij er vlak na de koers op de rollen geen doekjes om. "Jumbo-Visma moet een beetje op z'n tellen gaan passen, want Roglic heeft weer een valpartij veroorzaakt. Ze rijden op het laatste centimetertje van de weg en kunnen dat niet."

Schachmann spaart Roglic niet. "Het is voor mij zo klaar als een klontje. Mijn kritiek is duidelijk: hij is een gevaar voor alle renners. Het is totaal onnodig wat hij doet. Als er geen plaats is, is er geen plaats. Dan moet je er vrede mee hebben dat je niet van voren zit op dat moment. Hij had heel veel geluk dat hij er niet zelf bij lag."

Schachmann zegt in het interviewtje niet expliciet om welke val het gaat, maar het kan bijna niet anders dan om deze koerssituatie gaan:

Hierbij rijdt uiteindelijk een renner van Jumbo-Visma een stukje door het grasland en belandt Reinhardt Janse van Rensburg in het skoekeloen op z'n bips. Even daarvoor was ook Kobe Goossens gevallen, hij werd aangereden door een renner van Jumbo-Visma. Schachmann reed daar vlak achter.

Tour de France
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022