Ploeg Lefevere (met nieuwe hoofdsponsor) presenteert 2023-shirtje alvast

Als Fabio Jakobsen de Nederlandse titel pakt in 2023 hoeft er niet zoveel veranderd te worden aan z'n shirtje... Het shirtje en alle informatie over de nieuwe ploeg in het artikel.

Tour de France 2021 stage 6

Meestal worden de wielershirtjes van de ploegen voor 2023 zo rond november/december geplaatst, maar de ploeg van Patrick Lefevere brak met die traditie en maakte vol trots het nieuwe tenue voor 2023 bekend op de tweede rustdag van de Tour de France.

Nu nog QuickStep-Alpha Vinyl, wat twee merken van hetzelfde moederbedrijf zijn, wordt vanaf 2023 Soudal-QuickStep. Waar Lefevere dus Deceuninck kwijtraakte aan Alpecin, 'pikt' hij zelf Soudal in van Lotto. Stoelendans in het Belgische wielrennen...

Financiële injectie

Met Soudal als nieuwe hoofdsponsor krijgt de ploeg ook een financiële injectie voor de lange termijn, want het is een deal voor vijf jaar. Het is de bedoeling dat het nieuwe Soudal-QuickStep een klassementsloeg wordt (rond Remco Evenepoel).

Dat is niet per se goed nieuws voor sprinter Fabio Jakobsen, die bijvoorbeeld nu in de Tour nog een ploeg heeft die volledig rond hem gebouwd is.

Het nieuwe shirtje van Soudal-QuickStep hoeft dan weer niet heel erg worden aangepast als Jakobsen komend jaar Nederlands kampioen wordt. Soudal neemt de rode baan die nu ook op het Lotto-shirt staat mee naar der ploeg van Lefevere, waardoor het shirt al rood-wit-blauw is.

Vandaag rijden de renners van, nu nog, QuickStep-Alpha Vinyl nog gewoon met hun oude shirtje de tiende etappe van de Tour de France die voert van Morzine naar Megève. In de Alpen, dus je zou een zware bergrit verwachten, maar die spaarde de organisatie nog even op tot woensdag en donderdag.

In Megève is de aankomst wel berg(heuvel)op; het peloton doet de klim naar het vliegveld op hoogte, de altiport aan.

Nieuws
  • photo JdM/PN/Cor Vos © 2021