Lennard Kämna mist geel door Jumbo-Visma: 'Ze gingen opeens rijden'

Bij BORA-hansgrohe weten ze wel aan wie het lag dat Lennard Kämna nu niet in het geel mag rijden...

Tour de France 2022 stage 10

Lennard Kämna van BORA-hansgrohe miste eerder al op een haar na de etappezege op Super Planche des Belles Filles en greep gisteren in de rit naar Megève maar net (11 seconden) naar het geel. Beide keren had Jumbo-Visma daar iets mee te maken.

Op Planches des Belles Filles denderde Jonas Vingegaard over hem heen en ook gisteren lag het volgens BORA-hansgrohe-ploegleider Rol Aldag aan de geelzwarte formatie dat de Duitser na afloop van de rit niet de heilige graal uit het wielrennen om zijn schouders mocht doen.

"Jumbo-Visma ging opeens rijden aan het einde. Dat hadden we niet verwacht, maar het was duidelijk waarom ze dat deden (om Pogacar de 'lasten' van het geel te laten houden, red.). Heel jammer voor ons. Het is tot nu toe nog niet onze Tour. Aleksandr Vlasov voelde zich een stuk beter, dat is het enige positieve aan deze dag", zei hij op de site van de ploeg.

BORA-hansgrohe had al eerder last van Jumbo-Visma. Maximilian Schachmann verweet de ploeg en met name Primoz Roglic in de rit van Binche naar Longwy gevaarlijk te hebben gereden waardoor ze een valpartij veroorzaakten. Hij kreeg bijval uit het peloton bij zijn hartekreet.

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022