Video | Van Aert rijdt na etappe lek in afdaling, fan krijgt groene trui in ruil voor lucht

Het was even schrikken voor Van Aert in de afdaling na de koers, maar het liep goed af en een fan beleefde de dag van z'n leven. Mooie beelden!

Tour de France 2022 stage 11

Wederom kleurde Wout van Aert de etappe naar de Col du Granon (groen). De Belg van Jumbo-Visma zat mee in de vroege vlucht en was later, toen hij zich terug had laten zakken nog belangrijk voor z'n ploeg.

Hij kwam dik tevreden over de meet toen hij zag dat Jonas Vingegaard z'n grote rivaal Tadej Pogacar had gekraakt. Maar toen hij weer wilde afdalen van 'het monster', zoals Van Aert de Granon in z'n Strava-post noemde, zal hij toch even geschrokken zijn.

Van Aert reed namelijk lek in de afzink naar de ploegbus. Dat deelde hij in de bijgaande tekst van die Strava-post. Hij zegt dat z'n tubeless-banden met de emulsie erin die gaatjes dicht hun werk deden, maar er moest wel wat lucht bij om verder af te dalen.

Beeld: Strava Wout van Aert

Die lucht kreeg hij zoals hij ook al schrijft van een wielerfan die de etappe op de col had bekeken en een fietspomp bij zich had. Van Aert kreeg uiteraard wat lucht van de man en als beloning mocht die fan de groene trui van het lijf van Van Aert ritsen en houden. Daar zijn ook mooie beelden van.

Reactie Van Aert na etappe

Even daarvoor had Van Aert nog met de NOS gesproken over zijn dag. "Ik zat op de bumper van de jurywagen en toen de vlag naar beneden ging, was ik al vertrokken", vertelt hij over het begin van de rit.

Dat was deel één van het masterplan. Wat daarna volgde werkte uiteindelijk ook. "Het was een heel geslaagde dag, een schitterende dag. We waren er van overtuigd dat dit kon werken. Ik denk dat Pogacar heel veel krachten verspeelde met het pareren van alle aanvallen. Maar ik schrijf hem nog niet af. Hij is tweevoudig Tourwinnaar."

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022