Lotte Kopecky vrij mager in Tour Femmes: 'Het gaat moeilijker dan in het voorjaar'

Lotte Kopecky was buiten wat sprintjes en groene punten door nog niet echt aan het feest in de Tour de France Femmes. De Belgische klassiekerkoningin van het voorjaar is naar eigen zeggen wat procentjes minder dan enkele maanden geleden.

Tour de France women (2.WWT) - stage 2

Lotte Kopecky presteert momenteel vrij mager in de Tour de France Femmes. Ze was aanwezig in de sprint op dag één, maar moest tijdens de twee volgende ritten de toppers laten rijden. We zijn het niet helemaal gewoon van de dame die in het voorjaar de beste rensters van de wereld versloeg. Ook haar ploeg SD Workx kan nog wat overtuigender voor de dag komen.

Kopecky: "Op weg naar Provins was het minder maar in de rit naar Epernay deden Moolman, Vollering en ikzelf wel onze duit in het zakje. We zagen dat er weinig wind was, maar dat veranderde doorheen de dag. We voelden dat we iets moesten proberen. Ik wilde wegrijden voor de Côte de Mutigny maar verteerde de col zelf niet goed. Er waren voordien enkele valpartijen geweest en ik zat daar wat achter, maar dat was geen ramp. Ik kon tijdens de klim naar mijn gevoel niet afzien. Het gaat momenteel wat moeilijker dan in het voorjaar."

Vandaag staat er een echte gravelrit gepland, wat normaal wel in Kopecky's kaarten kan spelen. Naar verluidt zijn de gravelpassages zo grof dat zelfs auto's lekke banden riskeren.

Kopecky: "Ik heb de rit verkend en ze is redelijk lastig. Die gravelstroken houden inderdaad wel wat risico's in. Afwachten."

Nieuws
  • Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos © 2022