Tour Femmes | Ballonnendag! Alles wat je moet weten over etappe 7: Sélestat-Le Markstein

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat in de Tour de France Femmes.

Parkoers

Vandaag trekt het vrouwenpeloton in de Tour de France de Vogezen in, waar de eerste van twee zware ritten wacht met drie beklimmingen van eerste categorie - maar de aankomst is niet bovenop een col.

Na een aanloop van zo'n 35 kilometer is het eerste de beurt aan het sluipmoordenaarsduo Petit Ballon/Col du Platzerwasel. En dat is met recht een duo, want direct na de afdaling van de Petit Ballon maak je een scherpe bocht naar link de Platzerwasel op.

Beide cols zijn niet voor de poes, want kennen een stijgingspercentage van meer dan 8 procent. Na de top van de Platzerwasel gaat het nog even bergop en komen de rensters op de befaamde Route de Crêtes, een bergkamweg die door de Fransen is aangelegd in de Eerste Wereldoorlog om de troepen te kunnen bevoorraden.

Over die weg gaat het naar aankomstzone Le Markstein, maar daar duiken de vrouwen weer naar beneden. Na een stukje vallei gaat het vanuit Willer-sur-Thur weer omhoog naar de top van de Grand Ballon, een langere klim dan de Petit Ballon, maar minder steil.

Op de top gaat het weer over de Route des Crêtes naar Le Markstein, maar dan vanaf de andere kant. Ditmaal is the finish line wel echt de finish line, om met een bekend wielergezegde te spreken..

Profiel

Beeld: ASO

Profiel Grand Ballon plus finale

Beeld: ASO

TV en finishtijd

Zowel Eurosport, als de NOS als Sporza zenden de etappes van de Tour de France Femmes live uit. Als je ook bij de vrouwen naar De Belg kijkt, let op: het is op Canvas - op Één kijk je naar de Clasica San Sebastian.

Vandaag komen de vrouwen volgens het snelste tijdschema om 17.16 uur binnen. Bij het traagste tijdschema wordt dat 17.50 uur

Tour de France
  • Beeld: ASO