Mathieu van der Poel vol lof over Annemiek van Vleuten: 'Heb echt genoten van haar prestaties'

De twee grote kampioenen hebben zeer veel respect voor elkaar (en fietsten met elkaar..)

Waarschijnlijk zijn ze elkaar ook wel eens op hoogtestage in Livigno tegengekomen - daar zijn ze beiden vaak te vinden - en vlak na de Ronde van Vlaanderen complimenteerde Van der Poel Annemiek van Vleuten ook al eens.

Maar gisteren in de het Roosendaalse wielercriterium De Draai van de Kaai koersten ze zelfs samen. In een unieke mixed koppeltijdrit moest Team Canyon (ze rijden immers allebei op fietsen van Canyon) het afleggen tegen de ook niet misselijke duo's Marianne Vos/Wout van Aert en Ellen van Dijk/Bauke Mollema - twee duo's die échte 'teamgenoten' zijn.

Eer

Zowel Annemiek van Vleuten als Mathieu van der Poel vonden het een eer om met elkaar te kunnen rijden. Laatstgenoemde zag zijn metgezel afgelopen weekend de allereerste Tour de France Femmes winnen. "Ze heeft echt iets historisch gedaan. Ik heb op de bank voor de tv echt genoten van haar prestaties", zegt hij tegen het AD na de mixed koppeltijdrit.

Die mixed koppeltijdrit was geen makkie voor de kersverse Tourwinnaar. "Het was niet al te makkelijk om Mathieu zijn wiel te houden. Heel veel heb ik niet geslapen. Ik denk dat ik de komende week heel veel ga bijslapen."

Achtergrond
  • Beeld: Instagram Annemiek van Vleuten