5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

En uiteraard gaat dit ook op voor vriend/man! (al zijn sommige redenen misschien wat genderspecifiek...)

Trofeo Alfredo Binda 2022

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die geen racefiets, gravelbike of mountainbike hebben. Sterker nog, er zijn mensen die er gebukt onder gaan dat hun partner steeds maar weer iets zegt als: 'Ga je nu alweer fietsen?!'

Voor al die mensen, en natuurlijk ook gewoon om de partners van die mensen het genot van fietsen te laten ervaren, hebben we 5 zeer goede redenen uiteengezet waarmee je je vriendin/vrouw* kan overhalen om ook de edele wielersport te gaan beoefenen!

*Vriend/man kan dus ook, maar misschien moet je de redenen dan soms wat tweaken.

1) Je kan veel meer lekkere dingen eten

Chocola, koekjes, snoep, heel veel kaas (zit vol eiwit, dus goed voor het herstel...), verzin het maar. Als je een wielrenner bent, kun - nee, móét - je aanzienlijk meer eten. Op de fiets natuurlijk (tip: een stroopwafel wordt heerlijk warm door je rug; veel beter dan 'm op een kopje thee legen), maar daarna ook. Wielrennen = eten!

(Als het naar een man getweakt moet worden en we lekker vooroordeelbevestigend bezig gaan: vervang al het eten in bovenstaande alinea door bier.)

2) Het is een sport die je pratend kunt doen

Even lekker bijpraten tijdens een bokssessie of bootcamp zit er niet in, maar bij fietsen kan dat dus wel! Als je een duurrit doet, dan slaat je hart een gerieflijke 120 slagen per minuut (of wat meer als je een hoge max hebt) en kunnen alle roddels doorgenomen worden

(Mannen kunnen hier dan weer vooroordeelbevestigend over voetbal of het profwielrennen praten.)

3) Je wordt er lekker bruin van

Actief bezig zijn én een lekker kleurtje krijgen, bij welke sport krijg je dat nog meer voor elkaar? Veel beter dan in zo'n sportschool zitten zweten. En die vervelende tan-lines is ook geen argument, want er zijn ook mouwloze shirtjes en wat kortere fietsbroeken.

4) Er gaat een nieuwe wereld voor je open

Als je zelf gaat fietsen, is een enigszins logisch gevolg dat je ook gaat kijken naar de mannetjes en vrouwtjes die er hun geld mee verdienen en dan zal je erachter komen dat fietsen veel meer is dan fietsen. De tactieken erachter zorgen ervoor dat je een heel nieuwe wereld betreedt, en nieuwe werelden zijn leuk!

5) We zouden hier potverdomme helemaal geen redenen voor moeten bedenken!

Fietsen is gewoon hartstikke leuk. Wij kennen niemand die ermee begonnen is en daarna zei: 'neuh, hier is echt geen fluit aan.' Dus hop, in de pedalen!

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2022