Phil Bauhaus vol zelfvertrouwen na zege in Polen: 'Ben één van de beste sprinters ter wereld'

Met het zelfvertrouwen zit het in ieder geval wel goed bij Phil Bauhaus... Hij wint in Polen en wil dat weten ook.

Giro dÕItalia 2022 stage 11

In de eerste etappe van de Ronde van Polen was Olav Kooij de Duitser Phil Bauhaus nog te snel af, maar in rit 5 was het wel raak voor de sprinter van Bahrain Victorious. Hoewel het pas zijn tweede zege van het seizoen is en hij er in de Giro eigenlijk niet aan te pas kwam (een keer tweede), is hij vol zelfvertrouwen.

Op de site van de ploeg windt de 28-jarige ploeggenoot van Wout Poels er geen doekjes om. De Ivo Niehe Award in de koers is in ieder geval voor hem. Daarmee voegt hij in ieder geval iets toe aan z'n palmares, want met wat dagzeges in Polen, de Dauphiné, de Tirreno en zandbakkoersen past dat nog niet helemaal bij z'n woorden...

"Ik heb dit jaar bewezen dat ik één van de beste sprinters ter wereld ben, dus ik heb altijd het vertrouwen gehouden dat ik op ook World Tour-niveau een hoop wedstrijden kon winnen. Dat was slechts een kwestie van tijd."

"In een sprint draait het niet alleen maar om de beste bennen hebben; het gaat ook om je tactiek, je timing en de ploeg. Nu deed Jonny (Jonathan Milan, red.) een perfecte lead-out en kon ik op 150 meter van de streep vanuit eerste positie aangaan."

De sprint in de Ronde van Polen werd ontsierd door een valpartij in de laatste kilometer, waardoor onder andere Olav Kooij niet aan sprinten toekwam.

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022