Thymen Arensman na eerste profzege: 'Hoefde alleen maar goede benen te hebben en die had ik eigenlijk niet eens'

Thymen Arensman wint in de Ronde van Polen! Wat moet dit worden als hij wel goede benen heeft...

Tour de Pologne (2022) stage 6 ITT

Het grootste Nederlandse rondetalent heeft dan 'eindelijk' z'n eerste profzege binnen. En dat gelijk op WorldTour-niveau: Thymen Arensman was in de Ronde van Polen de sterkste in 11 kilometer lange tijdrit die alleen maar bergop ging -het een kllimtijdrit noemen gaat misschien wat ver; er hoefde maar 300 hoogtemeters overbrugd te worden.

De 22-jarige DSM-renner was zijn toekomstige INEOS-ploeggenoten Magnus Sheffield en Ethan Hayter te snel af met respectievelijk 7 en 8 seconden. Hayter neemt de leiding over in het algemeen klassement. Arensman staat daarin tweede op 11 seconden.

De Gelderlander was in z'n nopjes met z'n eerste profzege, maar bleef bescheiden. "Alle lof voor de staf van het team die zoveel tijd steken in het goed voorbereiden op tijdritten, met materiaal en andere kennis. Ik hoefde alleen maar goede benen te hebben, en eigenlijk had ik die niet eens", vertelt hij aan de site van z'n ploeg.

Z'n ploegleider Luke Roberts zei dat deze tijdrit al een tijdje een doel van Arensman en het team was. "Meteen toen het parkoers bekend werd, hadden we wel door dat deze tijdrit een grote kans voor Thymen was. We kregen hem met niet al te veel kleerscheuren door de eerste vijf ritten heen, dus hij staat er ook nog goed voor in het algemeen klassement."

Maar dat Arensman daarin ook nog voor de zege kan gaan, lijkt onwaarschijnlijk. De laatste etappe, die vandaag op het programma staat, is in het begin nog wel lastig maar daarna vooral vlak.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022