Intermarché-ploegleider Aike Visbeek: 'Tom Dumoulin kan een belletje van ons verwachten'

Intermarché-Wanty-Gobèrt beleeft een zeer succesvol jaar, maar de ploeg wil meer. Aike Visbeek legt uit.

TDFR 2014 - stage -20 ITT

Met Biniam Girmay als speerpunt, maar vele andere renners (Taco van der Hoorn bijvoorbeeld) die ook winnen - maar liefst 18 zeges van 10 verschillende renners - kent het kleine Intermarché-Wanty-Gobèrt een droomseizoen. Aike Visbeek is een van de architecten van het succes en wil meer. Tom Dumoulin speelt daarin een rol.

Niet als actief fietser, want de Limburger hangt zijn fiets aan de haak na 2022 maar dat bracht Visbeek op een ideetje. Zijn ploeg boekt namelijk in reguliere koersen vee succes, maar in tijdritten is het nog niet je-van-het. In Het Nieuwsblad legt hij uit.

"We kunnen nog progressie boeken in tijdritten. We zijn met onze fietsenleverancier (Cube, red.) aan het werken om een aantal componenten te verbeteren. Dat vergt niet alleen middelen. Je moet daar ook mankracht voor hebben."

"Iemand die ons daarbij nog naar een volgend niveau kan tillen, is Tom Dumoulin. Hij mag zich nog aan een telefoontje van mij verwachten. Als hij het ziet zitten om ons een handje te helpen, zouden we hem erg graag inschakelen."

Visbeek en Dumoulin zijn geen onbekenden van elkaar. Ze kennen elkaar uit hun tijd bij Sunweb. Zo zat Visbeek in de ploegleidersauto toen Dumoulin zijn Giro won in 2017 (op de foto zie je samen).

Affaire Hermans

Het was niet alleen maar rozegeur en maneschijn bij de ploeg van Visbeek. De soap rond Quinten Hermans, die ging vertrekken en niet naar de Tour mocht, was niet iets om trots op de te zijn. Maar volgens Visbeek is de vredespijp gerookt.

"Quinten en ik zijn 48 uur heel boos op mekaar geweest, maar daarna zijn we al beginnen te kijken hoe we de laatste maanden het best kunnen invullen. Het blijft jammer om een renner te moeten laten gaan die nog kan doorgroeien."

Achtergrond
  • photo Wessel van Keuk/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2014