5 tips voor in je Vuelta-pooltje

Twijfel je nog over de renners die je kiest in je Vuelta-pooltje? Wellicht dat deze 5 'verrassingen' uitkomst bieden!

Ethias-Tour de Wallonie (2.Pro) stage 5

Steff Cras (Lotto Soudal)

Wie de uitslagenlijst van Steff Cras erbij pakt, kan niet anders dan onder de indruk zijn. De Belg van Lotto Soudal - die volgend jaar naar Team TotalEnergies vertrekt - is in rondes van één week de constantheid zelve. Zo werd hij zestiende in het Baskenland, elfde in Romandië en veertiende in de Dauphiné. Mag het nu in een grote ronde laten zien. 

Jake Stewart (Groupama-FDJ)

Jake Stewart kende een voorjaar om snel te vergeten. De Brit kampte met een blessure en reed in april pas zijn eerste koers. Vorig jaar werd hij nog tweede in Omloop Het Nieuwsblad. De laatste weken toonde hij zijn goede vorm door een rit te winnen in de Tour de l'Ain. Levert hoe dan ook punten op, want veel van de topsprinters zullen niet aan de start staan.

Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022

Robert Stannard (Alpecin-Deceuninck)

Robert Stannard werd bij de beloften aangemerkt als een talent uit de buitencategorie. Bij de profs heeft de Australiër die status nog niet waargemaakt, maar onlangs won hij wel zijn eerste koers. Hij schreef namelijk de Tour de Wallonie op zijn naam. Stannard is een explosieve renner gemaakt voor de korte heuveltjes. Krijgt bij Alpecin-Deceuninck bovendien alle ruimte om voor eigen kans te rijden.

Patrick Bevin (Israel-Premier Tech)

Op zoek naar eventuele verrassingen die op allerlei vlakken kunnen scoren, kom je uit bij iemand als Patrick Bevin. De Nieuw-Zeelander heeft een aardige sprint in de benen, kan goed tijdrijden en won dit jaar ook doodleuk de Ronde van Turkije. Niet tegen de beste klimmers, maar in Turkije moest hij toch flinke bergen bedwingen. Heeft zich bovendien volledig gefocust op de Vuelta.

Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux)

Misschien is Gerben Thijssen niet echt een verrassing meer, want de Vlaamse sprinter heeft al mooie dingen laten zien. Toch lijkt hij de laatste weken weer een extra stap te hebben gezet in zijn ontwikkeling. Vooral in de Ronde van Polen maakte hij indruk door te wedijveren met sprinters uit het topsegment. Hij won er een etappe.

Achtergrond
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022