Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: 'Focussen op verdediging, ontken gebruik'

Nairo Quintana doet op het allerlaatste moment toch niet mee aan de Vuelta. Hij legt het uit en ontkent het gebruik van de stof die aan het licht kwam bij twee bloedtests.

Vuelta Espana 2022 - 77th edition - Day 1 Official fotoÕs

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de afgelopen Tour de France is geschrapt vanwege het gebruik van Tramadol, een morfine-achtige pijnstiller.

Bij twee bloedtests werd de sinds 2019 verboden stof aangetroffen bij de Colombiaan van Arkea-Samsic. Omdat Tramadol niet prestatiebevorderend werkt, volgde er geen schorsing en zou Quintana in eerste instantie vrijdag gewoon van start gaan in de Vuelta.

Daar is nu op het allerlaatste moment toch een streep door gegaan. In een statement geeft hij uitleg. "Ik wil mij concentreren op mijn verdediging. Maar ik zal aan het einde van het seizoen teurgkeren om de klassiekers te rijden."

Quintana vecht het schrappen van z'n Tour-uitslag aan bij internationaal sporttribunaal TAS. "Ik heb geen weet van het gebruik van Tramadol en ik ontken het tijdens mijn loopbaan te hebben gebruikt. Met een team van advocaten onderzoeken we nu hoe ik mij kan verdedigen."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022