Mathieu van der Poel woensdag na 40 dagen terug in koers

We gaan hem weer terugzien in koers nadat hij teleurgesteld de Tour de France moest verlaten!

Tour de France 2022 stage 3

Tuurlijk, hij reed wel wat criteriums, maar sinds hij gedesillusioneerd de Tour de France verliet vanwege een totaal gebrek aan vorm, zagen we Mathieu van der Poel niet in koers. Daar komt aanstaande woensdag verandering in.

Veertig dagen nadat hij in de rit van Albertville na de Col du Granon afstapte, speldt hij woensdagmiddag weer een rugnummer op. De Belgische Druivenkoers is de gelukkige die de rentree van MVDP mag vieren - en dat deden ze, in een ronkend bericht op Instagram.

De Druivenkoers is een wedstrijd met start en finish in Overijse. In 192 kilometer moeten de renners 20 hellingen trotseren, veelal bergjes die we nog kennen van het WK in Leuven. De wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Remco Evenepoel.

Voor Van der Poel staat de wedstrijd in het teken van het begin van de voorbereiding op het WK in het Australische Wollongong. Na de criteriums die hij reed, zakte hij af voor een trainingskamp van zo'n twee weken in Spanje.

Het programma richting het WK is verder vrij summier. De renner van Alpecin-Deceuninck komt niet aan de start van de GP Plouay en zal ook de Canadese World Tour-wedetrijden niet rijden, omdat zijn ploeg niet start in die wedstrijden. Hij staat op 14 en 17 september wel op de rol voor de GP Wallonië en de Primus Classic.

In Overijse komt Van der Poel onder andere Biniam Girmay, Victor Campenaerts, Tim Wellens en Zdenek Stybar tegen. Ploeggenoot Jasper Philipsen staat ook aan het vertrek.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022