HomeAchtergrondOud babysitter Remco Evenepoel nu zijn masseur: 'Hij heeft een klein hartje'

Oud babysitter Remco Evenepoel nu zijn masseur: ‘Hij heeft een klein hartje’

Remco Evenepoel wordt niet zomaar door iemand gemasseerd na de koers: het is zijn oud-babysitter! Over veranderde benen, trainen in 35 graden, hardcore en een klein hartje.

Remco Evenepoel is nog steeds heel erg jong, maar toch ook weer niet zo jong dat hij nog een babysitter nodig heeft… Toch is die in deze Vuelta elke dag bij hem. Z’n huidige masseur is namelijk z’n voormalige babysitter. Een bijzonder verhaal over Evenepoel en David Geeroms.

Die laatste is dus de oud-babysitter en huidig masseur in kwestie. Hij vertelt erover tegen Het Nieuwsblad. “Ik ken Remco eigenlijk al mijn hele leven. Ik denk niet dat Remco een jaar oud was toen ik hem voor het eerst in mijn handen had.”

Dat kwam omdat Geeroms en Evenepoels vader elkaar kenden van de koers. “Zijn ouders Patrick en Agna wonen bij mij in de buurt. Nadat Patrick was gestopt bij de profs koersten we samen in de kermiskoersen. Patrick won af en toe, ik reed in dienst. Of dat probeerde ik toch. Hij is nog altijd één van mijn beste vrienden. We vieren al meer dan twintig jaar Nieuwjaar samen.”

En kleine Remco was dus ook kind aan huis bij Geeroms. “Hij is vaak bij ons blijven slapen, ja. Als Patrick en Agna ’s avonds naar een feest moesten, bleef Remco bij ons. Mijn vrouw kent hem ook heel goed.”

Nu masseur

Geeroms werkte al voor de ploeg van Lefevere toen Remco Evenepoel nog voetballer was in de jeugd van PSV. “Dat we nu bij hetzelfde team zitten is alleen maar toeval. We hebben elk onze eigen weg gevonden.”

Maar de twee hebben wel een vertrouwensband. Geeroms is waar Evenepoel is. Zo ook bij de laatste voorbereidingen op de Vuelta. “Ik reed daar elke dag achter Remco met de auto. Indrukwekkend om te zien. 35 graden en dan doet hij toch trainingen van vijf, zes, zeven uur. Ik vroeg me af: waar blijft hij die energie toch halen?”

Veranderde benen

Als masseur weet Geeroms natuurlijk inmiddels alles over de benen van zijn poulain. “De benen van Remco zijn ondertussen compleet veranderd. Als voetballer had hij heel dikke bovenbenen en dikke kuiten. Betonbenen noemden we dat toen. Nu is dat allemaal nog de helft zoveel. Dat is dag en nacht verschil.”

“Remco wil graag een harde massage. Zo diep mogelijk. Ik werk me altijd in het zweet bij hem. Ik voel zijn spieren ondertussen wel goed aan en kan redelijk inschatten of hij goed is of niet. Maar het idee van de masseur die kan voorspellen of een renner al dan niet gaat winnen, dat is volgens mij een fabeltje.”

Klein hartje en hardcore

En ook van de massagerituelen van Evenepoel weet Geeroms een en ander. “Veel renners houden van rust en stilte op de massagetafel, maar Remco niet per se. Hij zet al eens luide hardcore muziek op, waarvan ik redelijk zot van word. (lacht) Maar natuurlijk praten we ook veel.”

“Remco en ik weten heel veel van elkaar. Ook op privévlak. Hij weet dat alles wat hij zegt sowieso tussen ons blijft. Ik zie hem als mijn zoon ondertussen. Soms moet je Remco wat ruimte laten na een koers. Ik weet wanneer dat zo is. Maar hij is echt een goeie, beleefde jongen. Iemand met een klein hartje. Jullie zien soms hoe hij impulsief kan reageren, maar vijf minuten later zal hij zich daarvoor excuseren.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Twitter UCI laat zien: Ivo Oliveira heeft zijn veterstrikdiploma nog niet binnen

De meeste renners in het peloton rijden rond met het boa-systeem. Met één draai...

Pascal Eenkhoorn: ‘Ik zei op drie ronde van het einde al ‘gefeliciteerd’ tegen Evenepoel’

Eenkhoorn leek nog voor het zilver te gaan in de slotkilometer, maar hij had...

Bondscoach Koos Moerenhout: ‘Mathieu was verkouden toen hij aankwam en lag op andere verdieping’

De beste Nederlander in Australië was Bauke Mollema op de 25ste plek. Daarmee kon...

Bauke Mollema hoorde net voor koers van arrestatie Van der Poel: ‘Het is een bizar verhaal’

Mollema liet zich zien tijdens de koers, maar op het moment dat de afscheiding...

Meer zoals dit

4 renners uit de WorldTour, één absolute helper: deze beloften rijden vannacht namens Nederland op het WK

Olav Kooij Als het op een sprint aankomt, zal niemand in het peloton de gelijke...

2 toptalenten, 3 eerstejaars: deze junioren rijden vannacht namens Nederland op het WK

Max van der Meulen Max van der Meulen heeft de laatste maanden grote indruk gemaakt...

De 5 grote favorieten voor het WK tijdrijden bij de mannen

Remco Evenepoel Zijn 'slechtste' resultaat in een tijdrit dit jaar is een tweede plek en...