Van der Poel: 'Rug blijft een werkpunt, zeker nadat ik oefeningen even heb verwaarloosd'

Mathieu van der Poel maakte deze week zijn rentree. Eigenlijk moest hij voor de tweede 'vanuit het niets' optrainen. Dat gaat niet vanzelf..

Druivenkoers - Overijse 2022

Na een compleet mislukte Tour de France begon Mathieu van der Poel zijn voorbereiding richting het WK in Australië met een trainingskamp in Spanje. Woensdag startte hij in de Vlaamse Druivenkoers om ook weer echt koersritme op te doen.

Dat heeft de renner van Alpecin-Deceuninck ook wel nodig, want net als na zijn rugprobleem aan het begin van het seizoen moest hij eigenlijk weer van quitte af aan beginnen, zo zegt hij tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Zowel fysiek als mentaal was dat lastig.

"Het is nooit leuk als je moet beginnen trainen met een slechte conditie. Het is ook al de tweede keer op een half jaar tijd dat ik dat heb moeten doen... Ik hoop nu snel beter te worden."

Daarbij zit zij rug hem toch ook nog steeds wel een beetje in de weg. "De voorbije weken heb ik vooral gewerkt aan mijn basisconditie en in ook de fitness. Mijn rug blijft een werkpunt, zeker nadat ik de stabilisatie-oefeningen even heb verwaarloosd."

Achtergrond
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022