Wuyts over Evenepoel: 'Niet langer het kereltje dat wat puberaal uithaalt'

Michel Wuyts ziet een andere Remco Evenepoel deze Vuelta.

Gent-Wevelgem In Flanders Fields 2018

Michel Wuyts kenden we als de man die live op Sporza Bruce Springsteen begon te zingen voor Wout van Aert (Baby we were born to run), maar over Remco Evenepoel was hij in zijn tijd als commentator nog niet zo enthousiast.

Nu, als columnist en analist bij de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, ziet hij verandering bij de jonge Belg die aan de leiding gaat in de Vuelta. Zowel qua uitstraling als qua fysieke inspanningen.

"Hij is niet langer het kereltje dat wat puberaal uithaalt, wel een vent die bezonnen woorden wikt. Hij weet nu het vurige temperament tijdig te blussen. Dat helpt ook bij het accuraat timen van inspanningen. Blinde solo's van ver passen niet in een ronde met een topbezetting."

Herman Vanspringel

Wuyts legt ook de link met de onlangs overleden Vlaamse wielerlegende Herman Vanspringel. "Mijn hoop is dat de onervaren ploegleiders Evenepoel gevat door vuurlijnen loodsen. Door hem te temperen. Door hem een onsje Vanspringel toe te dienen. Eentje met deugdelijke bezonnenheid. Met Hermans innemende nederigheid. 'Rustig en bedaard doen wonderen, jongen.' Zo zou Herman dat gezegd hebben. Wat is zo'n Vuelta klein tegen het onmetelijke gemis."

Achtergrond
  • photo NV/PN/Cor Vos © 2018