Vuelta | Arensman over terug laten zakken uit kopgroep: 'Ik weet het niet, was een teambeslissing'

Een haast surrealistisch interview met Thymen Arensman na afloop van de Vuelta-etappe. Hij bleef herhalen dat het een teambeslissing was, maar z'n lichaamstaal zei wat anders...

La Vuelta ciclista a Espana 22-04

Thymen Arensman zat in het begin van de negen de etappe van de Vuelta naar Les Praeres in de kopgroep, waar uiteindelijk etappewinnaar Louis Meintjes uit voort kwam, maar liet zich terugzakken.

Daar wilde Eurosport-verslaggever Sander Kleikers na afloop het fijne van weten. Wat volgde was een vrij surrealistisch interview, waarin de jonge Nederlander maar bleef herhalen dat het een teambeslissing was, maar de goede verstaander hoorde en zag wat anders.

"We besloten samen om me terug te laten zakken. We dachten dat het het beste was. Waarom? Ik weet het niet. Het was een teambeslissing. Die hebben we samen genomen. Ja, een teambeslissing. Dus ik liet me terugzakken", zei Arensman terwijl hij nog net niet kookte van woede.

Over het vervolg van de rit was hij ook teleurgesteld. "John Degenkolb zette me goed af aan het begin van die klim, maar toen raakte ik wat achterop bij die val van INEOS. Daarna ben ik wat over m'n limiet gegaan in plaats van m'n eigen tempo te rijden. Ik knakte mentaal wat in de hitte. Dat was dus meer mentaal dan fysiek."

Arensman eindigde als 22e op vier minuten van winnaar Louis Meintjes. Hij verloor zo'n twee minuten op Remco Evenepoel en zakte van plek 11 naar plek 14 in het algemeen klassement.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022