Vuelta | Ondanks Evenepoel houdt Jumbo-Visma hoop: 'Maar Remco was opnieuw van een andere wereld'

Primoz Roglic werd wederom op de grill gelegd door Remco Evenepoel, maar binnen Jumbo-Visma houden ze hoop dat hij het tij kan keren.

La Vuelta ciclista a Espana 22-06

Andermaal moest Primoz Roglic zijn meerdere erkennen in vooral Remco Evenepoel tijdens de derde echte bergrit. De Belg lijkt er bovenuit te steken deze Vuelta, maar bij Jumbo-Visma houden ze desondanks hoop op een ommekeer. "We blijven vechten en deze Vuelta is zeker nog niet verloren", vertelde ploegleider Grischa Niermann na afloop.

"We hoopten dat Primoz bij Remco kon blijven, maar op dit moment zijn er maar weinig die hem aankunnen. Primoz is ook nog altijd niet honderd procent, maar staat er desondanks mooi tussen. Hij heeft nog niet veel achterstand, maar Remco was opnieuw van een andere wereld op deze eerlijke klim. De beste renner is weggereden van de rest, zo is het gewoon."

Dat lag enigszins in de lijn der verwachting, zo stelt Niemann. "We hadden niet verwacht dat Primoz bij iedereen zou wegrijden. Als we dat wel hadden gedacht, waren we achter de kopgroep aangereden. We moeten de verliezen proberen te beperken en dat heeft Primoz gedaan. Er komen immers nog twee weken Vuelta aan. Ik verwacht ook geen groot gat tussen Remco en Primoz in de tijdrit. We willen daar tijd pakken op de andere klassementsrenners. We geven niet op, maar hadden natuurlijk graag wat dichter gestaan."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022