HomeColumnsColumn | Mathieu van der Poel: hoe een superster opeens weer een...

Column | Mathieu van der Poel: hoe een superster opeens weer een klein jochie is

Onze redacteur zag dat Mathieu van der Poel op bezoek was bij Max Verstappen z'n renstal op Spa. Hij zag een compleet andere Mathieu.

Voor velen van ons, inclusief mezelf, is Mathieu van der Poel het summum op het gebied van sporthelden. Een van de grootste sterren aan een wielerhemel die de afgelopen jaren steeds meer fonkelt.

Het is een bijna filosofische kwestie, maar ook iemand door door ons nog net niet heilig is verklaard – Sint Mathieu, beschermheilige van de wielerkuit én erin-vlieg-coureurs – heeft weer z’n helden. Wie is de held van de held?, om het dus maar even in een vraag te verpakken waar ze bij het tv-progamma Het Filosofisch Kwartet rustig een uur over zouden kunnen bakkelein.

Dansen op Bieber

In het geval van Mathieu van der Poel zou je kunnen denken aan Justin Bieber. Z’n vriendin gaf ooit op een onbewaakt moment immers aan dat Mathieu meezingt én -danst met diens muziek (zelfs ná het bekend worden van dat nieuws bleef hij een sportheld..)

Maar goed, ik ook wel ’s meegezongen met een liedje van Sugar Lee Hooper en daarmee werd ze nog niet direct m’n heldin – Sint Hooper, beschermheilige van de kaalhoofdigen én meer-kleuren-dan-de-regenboog-jurken.

Nee, Mathieu houdt van hard rijden. Op de fiets, maar misschien nog wel meer als het gemotoriseerd is. Kom je uit bij Fabian Cancellara dus.. nee, dat is flauw, beschouw dit zinnetje als gebackspaced. Zonder gekheid kom je dan natuurlijk als snel uit bij Max Verstappen.

Twee Nederlandse sporters die nog nooit in Nederland woonden. De één zit wel ’s op een racefiets als hij z’n conditie op pijl houdt in Monaco, de ander was afgelopen weekend te gast in de paddock van Red Bull bij GP van Spa. Ik zag een compleet andere Mathieu op de foto’s die Instagram verschenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Belgium (@redbullbe)

Snoepwinkel

Niet de zelfverzekerde coureur die vlak voor de start in z’n wedstrijdkloffie de verplichte persbabbeltjes doet en nog even met een jochie een selfie maakt. Nee, opeens was Mathieu zélf het jochie. Met grote ogen alles in zich opnemend. De droom levend. Een blik alsof hij in een snoepwinkel was. Geen Chupa Chups en dropveters, maar PK’s en verschroeid rubber.

De woorden achteraf in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad bevestigden het. “De crew ontmoeten is iets waar ik al heel lang naar uitkeek. Ze aan het werk zien, met de familie van Max (Verstappen, red.) spreken en die pitlane zien, is iets wat ik nooit ga vergeten.”

Mathieu van der Poel op de foto met de schijnbaar bekende Rani Rosius en een fan

In dat artikel staat ook een foto die een ‘normale’ sterveling liet maken – ene Wout, ironisch genoeg. Het is bijzonder om te zien hoe Mathieu van der Poel daarop, qua houding en blik in de ogen, als bij toverslag opeens weer ‘de held’ is in plaats van het jochie dat z’n ogen ogen uitkijkt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

🎥 Pogacar en Majka gaan totaal viraal met ‘rock, paper, scissors-filmpje’ in koers, Pogi reageert grappig: ‘We zijn beroemd Rafal!’

Het wegseizoen is voorzichtig begonnen, maar Tadej Pogacar hebben we dit seizoen nog niet...