HomeColumnsColumn | Mathieu van der Poel: hoe een superster opeens weer een...

Column | Mathieu van der Poel: hoe een superster opeens weer een klein jochie is

Onze redacteur zag dat Mathieu van der Poel op bezoek was bij Max Verstappen z'n renstal op Spa. Hij zag een compleet andere Mathieu.

Voor velen van ons, inclusief mezelf, is Mathieu van der Poel het summum op het gebied van sporthelden. Een van de grootste sterren aan een wielerhemel die de afgelopen jaren steeds meer fonkelt.

Het is een bijna filosofische kwestie, maar ook iemand door door ons nog net niet heilig is verklaard – Sint Mathieu, beschermheilige van de wielerkuit én erin-vlieg-coureurs – heeft weer z’n helden. Wie is de held van de held?, om het dus maar even in een vraag te verpakken waar ze bij het tv-progamma Het Filosofisch Kwartet rustig een uur over zouden kunnen bakkelein.

Dansen op Bieber

In het geval van Mathieu van der Poel zou je kunnen denken aan Justin Bieber. Z’n vriendin gaf ooit op een onbewaakt moment immers aan dat Mathieu meezingt én -danst met diens muziek (zelfs ná het bekend worden van dat nieuws bleef hij een sportheld..)

Maar goed, ik ook wel ’s meegezongen met een liedje van Sugar Lee Hooper en daarmee werd ze nog niet direct m’n heldin – Sint Hooper, beschermheilige van de kaalhoofdigen én meer-kleuren-dan-de-regenboog-jurken.

Nee, Mathieu houdt van hard rijden. Op de fiets, maar misschien nog wel meer als het gemotoriseerd is. Kom je uit bij Fabian Cancellara dus.. nee, dat is flauw, beschouw dit zinnetje als gebackspaced. Zonder gekheid kom je dan natuurlijk als snel uit bij Max Verstappen.

Twee Nederlandse sporters die nog nooit in Nederland woonden. De één zit wel ’s op een racefiets als hij z’n conditie op pijl houdt in Monaco, de ander was afgelopen weekend te gast in de paddock van Red Bull bij GP van Spa. Ik zag een compleet andere Mathieu op de foto’s die Instagram verschenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Belgium (@redbullbe)

Snoepwinkel

Niet de zelfverzekerde coureur die vlak voor de start in z’n wedstrijdkloffie de verplichte persbabbeltjes doet en nog even met een jochie een selfie maakt. Nee, opeens was Mathieu zélf het jochie. Met grote ogen alles in zich opnemend. De droom levend. Een blik alsof hij in een snoepwinkel was. Geen Chupa Chups en dropveters, maar PK’s en verschroeid rubber.

De woorden achteraf in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad bevestigden het. “De crew ontmoeten is iets waar ik al heel lang naar uitkeek. Ze aan het werk zien, met de familie van Max (Verstappen, red.) spreken en die pitlane zien, is iets wat ik nooit ga vergeten.”

Mathieu van der Poel op de foto met de schijnbaar bekende Rani Rosius en een fan

In dat artikel staat ook een foto die een ‘normale’ sterveling liet maken – ene Wout, ironisch genoeg. Het is bijzonder om te zien hoe Mathieu van der Poel daarop, qua houding en blik in de ogen, als bij toverslag opeens weer ‘de held’ is in plaats van het jochie dat z’n ogen ogen uitkijkt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Beelden | Bauke Mollema wordt op training aangevallen door het vliegende Australische gevaarte

Op het Instagram-account van Jan Maas staat een filmpje waarop Mollema ineens een vogel...

Poetsen of niet poetsen? Dat is de vraag!

De laatste vraag is vrij simpel te beantwoorden: het is niet altijd goed om...