Vuelta | Mads Pedersen sprint iedereen op lengtes: '330 meter sprinten!'

Wat een overmacht van Mads Pedersen in het sprintje bergop in de Vuelta! De Deen klimt beter dan ooit.

La Vuelta ciclista a Espana 22-11

Met een pukkeltje op één kilometer van de streep hadden de sprinters die wat beter bergop rijden hun zinnen op deze Vuelta-etappe gezet. Met een vroege vlucht van drie, met daarbij de Nederlander Julius van den Berg, ontspon zich een ideaal scenario voor de ploegen van die renners.

De drie werden altijd op schootsafstand gehouden. Van den Berg geloofde het iets eerder al wel, maar zijn twee Spaanse metgezellen hielden nog even vol. Met nog 10 kilometer te gaan waren ook zij eraan voor de moeite.

Alle ogen op de sterke sprinters en punchers gericht dus, met daarbij ook Danny van Poppel als belangrijke kandidaat voor de ritzege. De Nederlander van BORA-hansgrohe kwam er echter niet aan te pas (hij werd uiteindelijk vijfde). Mads Pedersen won de sprint bergop met speels gemak en reed iedereen op lengtes nadat Pascal Ackermann wel heel vroeg aanging.

Onder de top 10 lees je de reactie van de oppermachtige Deen.

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Mads Pedersen

"Het was een droomscenario! We wisten dat het goed voor ons was. Ik ben blij dat ik eindelijk kan winnen om de jongens wat terug te geven. Met 800 meter te gaan maakte Jumbo tempo en dat was perfect voor me."

"Pascal ging daarna vroeg aan en ik kon met hem meejumpen. Hij ging vol maar toen ik over 'm heen kwam was het voor mij alsnog 330 meter sprinten. We kwamen hier voor een ritzege en die hebben we. Het groen is belangrijk, maar we blijven ook vechten voor nog een rit."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022