Vuelta | Primoz Roglic: 'Had niet echt de benen om meer tijd te pakken'

Primoz Roglic boekte gisteren niet de tijdwinst die hij had gehoopt, maar - naar een boektitel van Lance Armstrong: elke seconde telt.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

Primoz Roglic blies zaterdag zijn kansen op een derde opeenvolgende Vuelta-eindzege weer nieuw leven in door bijna een minuut te pakken op zijn rivaal Remco Evenepoel. Dat kon hij een dag later op de loodzware Sierra Nevada niet herhalen.

De Sloveen van Jumbo-Visma koos al bij de het begin van de klim voor de aanval, maar kon dat niet doorzetten. In de laatste kilometer pakte hij toch nog zestien seconden op Evenepoel. Daardoor staat hij nu op zo'n anderhalve minuut van de Belg in het klassement.

Dat Roglic al bij de voet van de klim aanviel is best wonderlijk als we zijn woorden na afloop horen. "Daar voelde ik me eigenlijk niet zo super. Op de top voelde ik me beter dan bij de voet van de Sierra Nevada."

"Ik kwam er wat door aan het einde. Het was een zware race op zo’n grote klim. Ik had niet echt de benen om meer tijd te pakken. Het is beter om seconden te pakken dan ze te verliezen, ook al zijn het maar zestien seconden. Ik ben blij dat het morgen rustdag is en dan gaan we naar de slotweek."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022