Van der Poel vertrouwt erop dat hij met de besten meekan: 'Ik heb het gevoel dat ik goed ben, anders was ik ook niet afgereisd'

Mathieu van der Poel is zondag de vooruitgeschoven man bij Nederland. Hij is er zelf van overtuigd dat hij wereldkampioen kan worden.

World Championships Mixed Relay  2022

Van der Poel kijkt in gesprek met Het Nieuwsblad met een goed gevoel terug op de Mixed Relay. Althans, niet op de uitkomst, maar wel op zijn eigen niveau. "Ik was wel goed tijdens die tijdrit. Ik reed de wattages die ik voor ogen had. Het was nog niet zoals zondag moet zijn. Ik ben nog niet super, maar goed: ik ben hier pas sinds maandag. Het kost wat tijd om te acclimatiseren.'

Via kermiskoersen en bijtrainen heeft Van der Poel zich in vorm gereden na zijn mislukte Tour de France. Niet iedereen ziet dat als een ideale voorbereiding, maar de Nederlander is tevreden. "Ik heb er alles aan gedaan om in orde te zijn voor dit WK. Ik ken mijn lichaam goed, maar in de Tour hebben we ook gezien dat het geen exacte wetenschap is."

Afvinken

Tussen de Giro en Tour was Van der Poel op trainingskamp in Livigno en daar voelde hij eigenlijk al dat het niet veel zou worden in Frankrijk. Nu heeft hij dat gevoel allerminst. "Het kan weleens tegenzitten, maar ik heb wel het gevoel dat ik goed ben. Anders was ik ook niet afgereisd. Of het genoeg is voor zondag weet je nooit. Maar ik ga er wel voor."

De regenboogtrui is een groot doel voor Van der Poel. "Ik hoop dat ik ooit in mijn carrière eens wereldkampioen kan worden. Dat ik dat kan afvinken van mijn lijstje. Ik heb pas twee keer meegedaan en dat ging niet slecht, maar iedereen kent het verhaal van Harrogate en in Leuven kwam ik terug na mijn rugblessure. Het was twee keer niet slecht, maar ik hoop er zondag wel dichter bij te zijn."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022