Vingegaard reageert op wilde geruchten: 'Ik ben nog steeds dezelfde Jonas als voorheen'

Jonas Vingegaard keert terug in de CRO Race en hij reageert op wilde geruchten die de ronde deden in het peloton.

Tour de France 2022 stage 18

Er werd gefluisterd dat Vingegaard moeite had met zijn nieuwe status, nadat hij afgelopen zomer de Tour de France wist te winnen. Die geruchten werden extra gevoed toen Vingegaard verstek liet gaan voor het wereldkampioenschap. De Deen reageert voor het eerst op die verhalen tijdens de persconferentie de dag voorafgaand aan zijn rentree.

"Ik heb thuis rust genomen en van het leven genoten. De voorbije drie weken ben ik op stage geweest in Spanje. Ja, je krijgt meer aandacht, maar voor mij persoonlijk is er niet echt veel veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde Jonas als voorheen. Ons leven thuis is ook hetzelfde. Ik had een break nodig na de Tour en daarna wilde ik opbouwen naar de Ronde van Lombardije."

Vingegaard kiest er als een van weinigen voor om zich in het najaar volledig te focussen op het Italiaanse monument. De CRO Race ziet hij dan ook vooral als voorbereidingskoers. "We denken dat deze koers een goede voorbereiding is op Lombardije. Jammer dat er geen aankomt bergop is, maar er liggen wel wat heuvels op het parkoers. Ik ben sowieso blij dat ik weer kan koersen."

Twee keer eerder reed Vingegaard de Ronde van Lombardije. In 2020 finishte hij niet, terwijl hij vorig jaar als veertiende eindigde. Het is zijn beste resultaat in een monument tot nog toe.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022