Nieuw parkoers Ronde van Lombardije bekend

Het nieuwe parkoers van de Ronde van Lombardije is bekend. De ronde wordt volgende week zaterdag 8 oktober voor de 116e keer verreden, het parcours is nieuw maar de hellingen zijn nog steeds steil.

Giro di Lombardia 2017

Waar vorig jaar de finish in Bergamo was en de start in Como draait de organisatie dat dit jaar om. Hierdoor krijgen we een ander parkoers, maar een heel andere koers hoeven we niet te verwachten. Nog steeds kent de wedstrijd namelijk enkele zeer steile beklimmingen in de finale, waar verschil gemaakt kan worden.

In een lokale ronde zitten, met drieëntwintig kilometers te gaan, nog de Civiglio en de San Fermo della Battaglia. Deze twee beklimmingen kunnen hopelijk nog voor de genadeklap zorgen en overgebleven groepen uit elkaar slaan. De finish lig alleen nog wel vijf kilometer na de top van de San Fermo della Battaglia. Het zou dus ook goed kunnen dat de koers weer eindigt in een sprint van een groepje overgebleven renners. Vorig jaar wist Tadej Pogacar Fausto Masnada te kloppen in een man tegen man sprint. Hoe het dit jaar zal eindigen zullen we over iets meer dan een week weten.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos