Vader na rentree in Kroatië: 'Net of het niet lang geleden was dat ik heb gekoerst, dat is een goed teken'

Milan Vader maakte dinsdag na zijn zware crash in het Baskenland zijn rentree in de CRO Race. Dat ging naar behoren voor de Zeeuw.

CRO Race 2022 stage 1

Het verhaal is bekend: Vader kwam in het Baskenland dusdanig hard ten val dat hij zelfs in levensgevaar verkeerde. Door het juiste handelen van de Spaanse artsen overleefde hij, maar een langdurige revalidatie volgde. In Kroatië maakt hij deze week zijn rentree na maandenlang uit de running te zijn geweest. "Het viel me niet tegen", aldus Vader na afloop.

Ondanks dat de omstandigheden loodzwaar waren door de wind en regen in Kroatië. "Op het einde kreeg ik het even flink koud door de regen, maar al met al ben ik de dag goed doorgekomen. Het voelde alsof het helemaal niet zo lang geleden was dat ik gekoerst had. Dat is een goed teken. Ik heb ervan genoten."

De CRO Race staat voor Team Jumbo-Visma in het teken van nóg een rentree, want Jonas Vingegaard keerde voor het eerst sinds de door hem gewonnen Tour de France terug in koersverband. Ploegleider Marc Reef: "Jonas heeft laten zien dat hij goed in orde is", aldus Reef, die de Deen op een klimmetje in één keer een gaatje zag dichten.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022