David Dekker vertrekt bij Jumbo-Visma en gaat naar Arkéa Samsic

David Dekker vertrekt bij Jumbo-Visma en zal naar Arkéa Samsic gaan volgend jaar.

Tour de Slovaquie 2022 proloog

De Nederlandse David Dekker kende dit jaar een minder seizoen bij de Jumbo-Visma ploeg en besloot te vertrekken bij het team. Het eerste jaar dat Dekker bij de Jumbo-Visma formatie reed kende hij een goed seizoen als neoprof. Hij kwam dicht bij een eerste profzegen en mocht meteen mee naar de Giro. Een goede start voor de veel belovende renner.

Dit jaar had David Dekker daarentegen een minder seizoen. Vooral door een paar nare valpartijen en blessures kwam het talent niet goed uit de verf. Tijdens zijn rustperiode na een val in de Ronde van Valencia besloot Dekker te vertrekken bij Jumbo-Visma. Er was interesse voor het Nederlandse talent vanuit verschillende ploegen. Uiteindelijk kiest Dekker dus voor het Franse Arkéa Samsic, wat volgend jaar naar de World Tour gaat.

Het is te hopen dat David Dekker bij de Arkéa Samsic ploeg zijn talent beter kan laten zien dan hem afgelopen jaren bij Jumbo-Visma lukte. Met een seizoen zonder al te veel valpartijen en blessures zal hij vast wat kunnen laten zien met zijn sprint.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos