Stagiair (en aanwinst) Thomas Gloag maakt indruk bij Jumbo-Visma: 'Dit nu al kunnen is veelbelovend'

Met het heden van Team Jumbo-Visma zit het goed, maar ook de toekomst is verzekerd. Onder andere Thomas Gloag is veelbelovend.

Giro DellÕEmilia Internazionale men Elite 2022

De Brit is momenteel aan de ploeg verbonden als stagiair, maar maakt volgend seizoen definitief de overstap naar de Nederlandse ploeg. In de Giro dell'Emilia maakte hij voor het eerst zijn opwachting in het gele tenue. In de finale zat nog één mannetje van de ploeg mee. Je zou denken aan Tobias Foss of anders Sam Oomen, maar het was de stagiair Gloag die het langst mee kon.

Ploegleider Addy Engels: "We hadden geen specifiek kopman. Hierdoor was iedereen vrij om voor eigen kans te gaan", legde hij uit. "Deze wedstrijd is enorm lastig. Ook gezien het sterke deelnemersveld. Op de plaatselijke rondjes moesten de jongens allemaal een eigen gevecht uitvechten om erbij te blijven. Uiteindelijk kwamen we te kort voor een uitslag, maar hebben de jonge jongens het echt wel goed gedaan."

Beste renner van Jumbo-Visma was Thomas Gloag, die als zeventiende over de meet kwam op de San Luca. "Als stagiair en als jonge renner voor het eerst op dit niveau rijden en dan zeventiende worden is knap. Dat is heel veelbelovend voor de toekomst", reageerde Engels.

Met de komst van Gloag heeft Team Jumbo-Visma nog een veelbelovend talent weten te binden. De eigen opleidingsploeg herbergt ook meerdere veelbelovende namen, waaronder Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes en Loe van Belle (die allen in 2024 prof worden). De meest opvallende naam de laatste weken is die van Archie Ryan. De Ier ontpopt zich als een toekomstig topklimmer en komt volgend jaar nog uit voor de opleidingsploeg. Een profcontract kan echter onmogelijk lang uitblijven.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022