Video | Heerlijke beelden! 7-jarig jochie klimt op veel te grote fiets als Alaphilippe een muur op

Een Engelse toertocht leverde zeer fraaie beelden op van een klein manneke dat dansend op de pedalen omhoog klautert. Schrijf maar op voor de Waalse Pijl, heel mooi om te zien!

De Monsal Hill Climb is een wedstrijd/toertocht(je) in Engeland die al 89 jaar verreden wordt. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de korte tocht uit de beklimming van Monsal Hill, een steil muurtje in de buurt van Derbyshire.

Aan het evenement doen eliterenners mee, maar ook recreanten en... heel jonge deelnemers. De jongste van allemaal was het zevenjarige jochie dat je hieronder, luid aangemoedigd door het publiek, omhoog ziet klauteren op z'n toch wel iets te grote fiets.

Het filmpje ging viral op het Twitter en is inmiddels al meer dan 100.000 keer bekeken. Logich ook, want hij heeft al een prachtige klimstijl. Gezien het geringe gewicht van het mannetje trapt hij hier ook al aardig wat watts per kilogram weg. Maar het is vooral gewoon mooi om z'n enthousiasme te zien!

Dit jochie z'n klimcapaciteiten bekijkende zou hij geen modderfiguur slaan in de Ronde van Lombardije. Toch moeten we er voorlopig nog wel even op wachten voor we hem op de Italiaanse hellingen gaan zien. Eerst is het zaterdag aan Julian Alaphilippe en de andere favorieten..