Video | Official blijft maar aan Lorena Wiebes zitten, ook al moet ze er duidelijk niks van hebben

Hoe duidelijk kun je het krijgen? Handjes thuis!

Binche-Chimay-Binche women 2022

Ze spurtte met overmacht naar de zege in Binche-Chimay-Binche en schudde de concurrentie met speels gemak van zich af. Lorena Wiebes boekte gisteren haar 23ste zege in 50 wedstrijddagen (!).

Maar na afloop had ze het heel wat lastiger om een man van haar af te schudden, zo liet onder andere Marijn de Vries in een filmpje op haar Twitter zien. We zien een man in een geel hesje die z'n taak (ervoor zorgen dat Wiebes op tijd op het podium is) iets te serieus neemt.

De man raakt Wiebes namelijk keer op keer aan, terwijl Wiebes toch zeer duidelijk maakt dat ze daar niet van gediend is. De gebaren van de Zuid-Hollandse sprintster worden duidelijk niet opgepikt door de official, want hij blijft maar bezig met z'n handen..

Tussen het afhouden van de man door had Wiebes nog de tijd om haar seizoen, dat er met de zege opzit, te analyseren.

"Ik beëindig mijn seizoen op de mooist mogelijke manier. Het was mijn beste ooit. Ik verwachtte vooraf een goed seizoen maar dat het zo succesvol zou zijn, had ik niet verwacht. Het is heel mooi in de trui van Europees kampioene te kunnen winnen. Volgend jaar ga ik mijn elan proberen verderzetten. Nu ga ik even rusten en misschien duik ik in de winter wel even het veld in", zei ze tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022