Dit is de (fraaie) fiets waarmee Mathieu van der Poel zondag het WK gravel rijdt

Wat een machine!

Press Conference Alpecin - Deceuninck in Hooglede

Na z'n mislukte WK op de weg betwist Mathieu van der Poel aankomende zondag het WK Gravel in Italië. Over het parkoers en z'n concurrenten voor de allereerste regenboogtrui die in deze discipline wordt vergeven (en over de deelneemsters bij de vrouwen) lees je alles in dit artikel.

Maar hier blijven we bij Mathieu zelf, of beter gezegd: z'n fiets. Want uiteraard rijdt MVDP het WK Gravel niet op z'n normale wegfiets - al is het parkoers nu ook weer niet zo gravel als je zou verwachten.

Waar hij dan wel op rijdt? Nou, dat liet z'n ploeg zien in een mooi filmpje op Instagram. Hieronder zie je de Canyon Grizl, de speciale gravelfiets van het Duitse merk, in al z'n pracht.

Zoals je kunt zien, is er op de fiets van Van der Poel een buiten- en binnenblad gemonteerd, hetgeen op gravelfietsen geen vanzelfsprekendheid is. Ook opvallend is dat, zoals op de nieuwste wegfietsen, de bekabeling niet volledig is weggewerkt in het frame.

Maar een kniesoor die daarop let, want het is vooral een prachtig apparaat!

Het WK Gravel is zaterdag (vrouwen) en zondag (mannen) in ieder geval te volgen via Sporza en Eurosport; de NOS heeft nog niks laten weten. Helaas zal dat volgens de huidige programmering wel via (in het geval van Eurosport betaalde) livestreams zijn - en bij Sporza is het altijd afwachten of je 'm ook vanuit Nederland mag bekijken.

Materiaal
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022