Kopecky reageert op tweede plek WK: 'Had moeten reageren'

Lotte Kopecky reageerde voor het eerst uitgebreid op het WK op de weg, waarin ze tweede werd achter duveltje uit een doosje Annemiek van Vleuten. Ze heeft spijt...

World Championships women - Road - 2022

Lotte Kopecky kent met zeges in de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen een prima seizoen, al viel ze in de Tour de France Femmes wat tegen.

Op het WK op de weg van twee weken geleden leek het met de vorm wel weer goed te zitten, maar gooide het koersverloop roet in het eten. Iedereen keek naar Kopecky en daar profiteerde Annemiek van Vleuten op heerlijke wijze van. een interview met de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws reageerde Lotte Kopecky op dat WK.

"Ik denk er af en toe aan terug en het blijft pijnlijk. In principe kan ik tegen mijn verlies, maar dit is een moeilijke. Ik moet mezelf nog overtuigen dat zilver ook iets is om trots op te zijn. Ik weet het wel, maar zo voelt het nog niet."

Kopecky heeft spijt dat ze niet reageerde op de aanval Van Vleuten. "Met wat ik nu weet, had ik moeten reageren. Maar zet me terug in de situatie van twee weken geleden en ik doe precies hetzelfde. Elke keer opnieuw. Ik was niet bang van Persico in een gewone sprint, maar ze had al twee ronden niks moeten doen omdat er telkens een Italiaanse voorop zat."

Toch won ze de sprint voor de tweede plek met groot verschil. "Had ik geweten dat ik nog zo veel in de benen had en dat ze rond me allemaal kapot zaten, had ik het wellicht wel gedaan, maar dat is de uitleg achteraf. Ik probeer het positief te zien: na wat er gebeurd is, weet ik nu zeker dat ik die trui ooit wil dragen. Zo blijft de honger groot."

Achtergrond
  • Photo: Alex Broadway/SWPix/Cor Vos © 2022