Column | Mathieu, Wout en Tom, ga met elkaar om tafel voor het crossseizoen begint!

Onze redacteur wil graag, nee eist, dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock binnenkort met elkaar om tafel gaan. Dat is zeer belangrijk voor het slagen van zijn winter...

World Cup cyclocross Hulst 2021

Als sinds de pepernoten weer in de schappen liggen - en dat is langer dan je denkt - loop ik met deze column in m'n hoofd rond. Column? Ja, dat is het. Maar het is vooral een noodkreet. Aan Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Het weekend van de Ronde van Lombardije, het officieuze einde van het wegseizoen, is het moment om ermee naar buiten te komen.

Want ik wil niet meer zo'n winter als vorig jaar meemaken. Met de hoge gasprijzen wordt het al zwaar genoeg. Als me andermaal het plezier in de mannencross wordt ontnomen, lig ik écht alleen maar in de foetushouding zachtjes te huilen onder een berenvel.

De vrouwen, met de strijd tussen Marianne Vos en Lucinda Brand, en die tussen jonkies Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij vergoedde veel. Maar niet alles. Ook bij de mannen wil ik een uur strijd zien. Het zat er vorig seizoen niet in. Dat kwam natuurlijk deels door Mathieu z'n rugproblemen, maar ook als die er niet waren geweest, was ik van een koude kermis thuisgekomen.

Van der Poel, Van Aert en Pidcock houden er - logischerwijs - gezien hun wegambities een selectief programma op na. Ze stemmen dat niet met elkaar af. Zie hier het probleem. In de cross van Reuzel* staat maar zo alleen Van Aert aan de start, terwijl een dag later in Hommel* alleen Pidcock en Van der Poel van de partij zijn.

Een week later in Kloekegem* en Histel* is het weer hetzelfde liedje. De dagen dat ze met drieën present zijn, zijn even schaars als de dagen dat we Movistar op een slimme koerstactiek hebben kunnen betrappen. En met alle respect voor de Iserbyten en Vanthourenhouts van deze wereld; dat is het toch net niet.

Met elkaar om tafel dus, Mathieu, Wout en Tom! Maak er een gezellig crosstraininkje van. Na afloop onder de modder op café voor een stuk appeltaart en de agenda's trekken - de uitbater zal de modder voor lief nemen als hij jullie ziet binnenkomen.

Die stages in Spanje plannen jullie maar mooi rond dezelfde tijd!

*Dit zijn gefingeerde Vlaamse plaatsnamen, maar ze hadden evengoed wel kunnen bestaan.

Columns
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2021