David Dekker naar Arkéa-Samsic: 'Ik wil weer resultaten halen en winnen in mijn nieuwe kleuren'

David Dekker komt volgend seizoen uit voor Team Arkéa-Samsic. De Fransen nemen hem over van Team Jumbo-Visma.

Binche-Chimay-Binche 2022

Dekker reed de voorbije twee seizoenen voor Team Jumbo-Visma. In 2021 startte hij heel goed en leek hij door te stoten naar de top, maar afgelopen seizoen werd gekenmerkt door ongeluk. Dekker kon daardoor vertrekken bij Team Jumbo-Visma en tekent nu dus een contract bij de Franse ploeg.

"Ik ben heel blij om bij Team Arkéa-Samsic te tekenen. Het is een nieuwe stap in mijn loopbaan. Mijn afgelopen seizoen werd gekenmerkt door pech, en mijn doel volgend jaar is om weer resultaten te behalen in de sprint of klassiekers waar ik mijn kans kan gaan. Het is een nieuwe uitdaging voor me in een nieuwe omgeving. Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en ik wil resultaten halen en winnen in mijn nieuwe kleuren."

Algemeen directeur Emmanuel Hubert ziet in de Nederlander een van de betere sprinters van de toekomst. "David Dekker is een jonge aanstormende sprinter. Hij is van de Hollandse school en hij leerde veel bij Jumbo-Visma. David zal ook blijven leren bij Arkéa-Samsic door te werken voor de meer ervaren renners van het team, of door voor eigen kans te gaan. Dat is afhankelijk van de wedstrijden waarin hij gaat rijden."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022