Geruchtenstroom komt op gang: 'Wout van Aert ziet deelname Giro d'Italia 2023 zitten'

Aan het einde van het jaar zullen de kopmannen weer wereldkundig maken waar ze in 2023 zullen rijden. Van Wout van Aert is al iets bekend.

Grand Prix Cycliste de Quebec 2022

Het Laatste Nieuws schrijft namelijk dat naast Remco Evenepoel óók Wout van Aert het ziet zitten om in 2023 de Giro d'Italia te rijden. Met bijna zeventig tijdritkilometers vinden de twee Belgen een ideaal parkoers op hun pad in Italië. Al weet de krant te melden dat het parkoers niet hun enige drijfveer is om voor de Italiaanse koersen te gaan.

De seizoensopbouw zal komend jaar anders zijn omdat het WK in Glasgow twee weken na de Tour de France is. Het zou een ideale voorbereiding kunnen zijn, maar dan zal je niet iedere dag volle bak moeten gaan in Frankrijk. Zoals Van Aert dit jaar wel deed. Met de gele en groene trui als beloning, maar Van Aert was na drie weken ook helemaal leeg. Dat wil hij dit jaar voorkomen. 

Van Aert heeft het al vaker gezegd dat hij een zo'n breed mogelijke palmares wil. Giro-ritten staan er nog niet op, maar inmiddels heeft hij al negen etappes gewonnen in de Tour de France. Het grote doel in 2023 wordt het winnen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Een gooi doen naar een klassement in Italië zal hij dan ook niet doen, want het is onmogelijk om zijn lichaam in een maand om te turnen.

Nieuws
  • Photo: Brian Hodes/Cor Vos Ā© 2022