Thijs Zonneveld: 'Als Evenepoel de Tour rijdt, eet ik mijn linkersok op'

Thijs Zonneveld geeft z'n ongezouten mening over het parkoers van de Tour de France. Hij verwacht Evenepoel niet aan de start..

Arnhem - Veenendaal 2014

Vanmiddag vond de Tourpresentatie plaats in Parijs en wat daarbij vooral opviel: slechts 22 kilometer tegen de klok. Renners en ploegleider reageerden op het parkoers, maar ook journalist Thijs Zonneveld liet via Twitter zijn licht schijnen over de Tour van 2023.

Zonneveld is gematigd enthousiast over het parkoers, maar vindt wel dat er te weinig tijdritkilometers inzitten. "Want er is nog steeds geen Fransman die kan tijdrijden", schrijft hij daar enigszins vilein over, met het chauvinisme van de Fransen in het achterhoofd.

Diplomatiek is hij niet: "Het is een ruk-Tour voor tijdrijders, maar maar voor klimmers en aanvallers is ie perfect. Ook geen kasseien of grote kans op waaiers. Dit wordt Pogi tegen Jumbo all over again - maar dat was het op een ander parcours waarschijnlijk ook geweest."

Hij is het niet eens met de mensen die zeggen dat het zwaartepunt van de Tour in de laatste week ligt. "Hoor iedereen roepen dat het zwaartepunt op het einde ligt, maar dat valt eigenlijk best wel mee. In week 1 en 2 zitten er ook al een paar sleuteletappes: de Baskische chaos, Pyreneeën, Puy de Dome."

En tenslotte denkt Zonneveld niet dat dit parkoers Remco Evenepoel zal overreden om z'n Tourdebuut te maken in plaats van van de Giro z'n hoofddoel te maken.

Wellicht kan deze tweet Patrick Lefevere in ieder geval nog op andere gedachten brengen. De ploegbaas van Evenepoel mag Zonneveld niet bepaald en noemde hem in een tweet ooit 'een halve journalist en mislukte coureur'. Als-ie hem een hak kan zetten door hem een sok op te laten eten..

Achtergrond
  • Cor Vos © 2014