Michel Wuyts roept publiek op Van der Poel niet te blijven herinneren aan Australië: 'Daarvoor is die mens veel te aangenaam'

Mathieu van der Poel kende een zeer moeilijk halfjaar en hoopt in de cross vanaf volgende maand het goede gevoel weer te vinden.

Serenissima Gravel 2022

In Het Laatste Nieuws vraagt men zich af of het incident in Australië Van der Poel zal blijven achtervolgen. Analist en commentator Michel Wuyts roept op dat het publiek het moet loslaten. "Hij was altijd een spontane kerel", aldus Wuyts. "Hij moet zichzelf blijven. Ik ga ervan uit dat hij tijd heeft gehad om dat te verwerken. Ik zou ervan huiveren moest het publiek hem daar aan blijven herinneren. Doe dat alsjeblieft niet, daarvoor is die mens veel te aangenaam. Van der Poel is een edelmoedige jongen."

De Vlaming noemt de rugproblemen van grotere zorg voor Van der Poel dan het incident in Australië. "Ik denk dat veel mensen de fysieke impact van het crossen danig onderschatten. De belasting is gigantisch. De rug wordt enorm onder druk gezet. Crossen is een verschrikking."

Van der Poel zal daar aan moeten blijven werken en dat vraagt energie. "Hij zit met het gegeven dat hij constant aan zijn rug moet denken. Dat is een bezigheid van elke dag. Ik heb het gevoel dat hij straks zijn laatste WK gaat rijden, zeker als hij wint. Ik schat dat hij in de toekomst meer gaat focussen op het voorjaar."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022